Unelmista totta

Unelmista totta

Talouden uudelleen järjestelemisestä on monenlaista hyötyä. Lainojen uudelleenrahoitus kääntää taloustilanteesi suunnan parempaan. Siitä on sinulle etua etenkin jos sinulla on suunnitelmia tulevaisuuden varalle, ja haluat säästää niitä varten.

Unelmat ja niiden rahoitus

Useimmilla meistä on jonkinlainen käsitys siitä, miten haluamme rakentaa tulevaisuutemme. Unelmat ja suunnitelmat paremmasta tulevaisuudesta koskevat sekä meitä itseämme että perhettämme. Toisinaan kuitenkin tuntuu siltä kuin olisi jumittunut arkipäiväisiin rutiineihin, eikä unelmien tavoittelu onnistu, on liikaa ajateltavaa.

Arkipäiväisen aherruksen täytyy tuoda leipä pöytään, mutta suurempia unelmia voi olla vaikeampi toteuttaa. Toisinaan on vaikea ottaa selville, mitä tarvitaan näiden toiveiden toteutumiseen. Haaveet ja talous kulkevat käsi kädessä. Kannattaa siis ottaa oma talous lähempään tarkasteluun ja pohtia, miten voisimme säästää, helpottaa arkipäivää ja toteuttaa unelmiamme.

Erilaiset lainatyypit

Yksi yleinen lainamuoto nykyisin on kulutusluotto. Se on laina ilman vakuutta, ja voit alkaa lyhentää sitä saman tien, jos sinulla on säännölliset tulot. Tällaisen lainan avulla voit toteuttaa pitkän ajan unelman tai tavoitteen, esimerkiksi maksaa kylpyhuoneremontin.

Voit hakea myös vakuudellista lainaa. Sen ehtona on jokin kiinteä omaisuus kuten talo, asunto tai auto, jonka voit antaa lainan pantiksi. Miinuspuolena on, että talon tai auton takaisinmaksuaika pitenee, ja sinun pitää lyhentää myös niitä joka kuukausi.

Mikäli sinulla ei ole antaa vakuutta, voit hakea myös luottokorttia, jossa on korkea luottolimiitti. Voit maksaa lomamatkan tai kylpyhuoneremontin myös näin. Luottokortin miinuspuoli on, että takaisinmaksuerät ja korot ovat korkeita. Toisaalta remontin voi kustantaa kätevästi myös remonttilainan avulla.

Edullinen laina sinulle

Luoton saaminen eri puolilta on helppoa, mutta huono puoli on, että ajan myötä on hankala pitää monta palloa ilmassa samaan aikaan. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa, että sinulla on yksi huolenaihe vähemmän ja taloustilanteesi helpottuu. Uudelleenrahoitus voi siis olla hyvä ratkaisu sinulle. Yhdistelylaina tarkoittaa, että keräät yhteen kaikki kertyneet pikkulainat kuten edellisvuonna hankkimasi luottokortit ja vuosia sitten ottamasi kulutusluotot, ja maksat ne kerralla pois.

Se tulee sinulle edullisemmaksi, koska sinun pitää maksaa vain korkoa ja kuukausilyhennystä, jolloin saat oman taloutesi paremmin hallintaan. Kun hallitset talouttasi paremmin, sinulla on enemmän aikaa ja rahaa pitkäaikaisten suunnitelmiesi toteuttamiseen. Voit vaikkapa säästää johonkin haaveilemaasi tavaraan tai käyttää säästyneet rahat ylimääräiseen hauskanpitoon tai unelmien toteuttamiseen.