Ottaisinko järjestelylainan?

Ottaisinko järjestelylainan

Mitä lainojen järjestely tarkoittaa ja mitä hyötyä siitä on sinulle?

Rahoitus

Sanan mukaisesti rahoituksella tarkoitetaan taloudellista järjestelyä, jonka avulla pystyt toteuttamaan haaveitasi, olipa tavoitteenasi sitten asunnon ostaminen, auton hankinta tai lomamatka.

Tavallisesti ihmiset säästävät tai lainaavat tarvittavan pääoman saamiseksi, jotta he pystyvät tekemään tarvittavan hankinnan tai toteuttamaan kauan pohtimansa haaveen. Lainaa otetaan siis unelmien talon ostamista varten, uuden auton hankintaan, talon remontoimiseen, häämatkaa varten tai muuhun käyttötarkoitukseen.

Monet omistavat lisäksi luottokortin, lyhentävät remontin vuoksi ottamaansa kulutusluottoa ja samalla maksavat autolainaa tai muita pieniä lainoja, joita aina toisinaan tarvitsee. Nykyisin moneen paikkaan velkaantuminen on tavallista, vaikka tämä tekee ihmisistä helposti lainojensa “orjia”. Niin kauan kuin tulovirta on tasainen, velat pysyvät hallinnassa eikä ole syytä huoleen.

Mitä järjestelylaina tarkoittaa?

Jos olet onnistunut hyvin rahoittamaan kaikki yllä mainitut kulut, ajan myötä voi olla mahdollista säästää hiukan enemmän, jolloin lainojen järjestely tai toisin sanoin lainojen yhdistäminen käy usein ajankohtaiseksi. Lainojen järjestelyllä tarkoitetaan yksinkertaista uutta lainaa, jolla maksat vanhat, jo olemassa olevat lainasi. Uuden lainan ottaminen vanhojen maksamiseksi saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta useimmiten se kannattaa. Miksi näin?

Jos sinulla on luottokortti, kulutusluotto tai muu pikkulaina, maksat korkoa jokaisesta erikseen. Tämä ei ole kannattavaa eikä siitä ole sinulle mitään taloudellista etua. Luottokorttien korot ja muut maksut eivät yleensä ole halpoja. Sen vuoksi sinulle ja taloudellesi on edullisempaa maksaa kerralla pois kaikki pikkulainat uudella lainallasi – tätä kutsutaan lainojen järjestelyksi tai yhdistelylainaksi.

Miksi järjestelylaina kannattaa?

Voit kasata yhteen kaikki pienlainasi, laskea ne yhteen ja maksaa ne pois järjestelylainalla, minkä jälkeen sinun täytyy lyhentää lainaa enää vain yhteen paikkaan. Sinulla on maksettavana siis vain yksi korkokulu. Lainojen uudelleenrahoituksella maksat vain yhdelle velkojalle, jolloin oma taloudenpitosi on helpommin ennustettavaa. Sinun ei tarvitse aina laskeskella, miten paljon olet velkaa luottokorttiyhtiölle ja kulutusluoton myöntäjälle, vaan arkipäiväsi on helpommin ennakoitavissa. Tämä järjestely myös säästää rahojasi, sillä lyhennät joka kuukausi vain yhtä summaa, ja se on todennäköisesti aiempaa halvempi, koska et joudu makselemaan moneen eri paikkaan.

Järjestelylainan voi hakea, vaikka ei omistaisikaan useita lainoja ja luottokortteja. Voit ottaa sen myös olemassa olevan tavallisen lainan tilalle, sillä sen ehdot ovat usein paremmat. Myös tällä tavalla voit säästää kuukausikustannuksissa, jolloin voit käyttää säästyneet rahat itsellesi tärkeämpiin asioihin.